Przepis:
Składniki:
- szparagi 500 g
- szpinak mrożony lub świeży 500 g
- ser żółty
- śmietana 12% 1 łyżka
- czosnek ząbek
- masło 1 łyżka
- cukier
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Opłukać szparagi. Obciąć zdrewniałe końce. Wyczyścić skrobaczką.
2. Gotować szparagi w wodzie z cukrem i masłem. Przestać aż twardsze końce będą miękkie.
3. Szpinak podsmażyć na maśle z czosnkiem. Dodać do niego pieprzu i soli. Po ostygnięciu dodać śmietany.
4. Szparagi wyłożyć na żaroodporne naczynie. Położyć na nie szupinek ze śmietaną. Posypać startym serem.
5. Piec w piekarniku około 12 minut.
Smacznego ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i zostawienie komentarzy.
Jeśli spodobał Ci się blog, to zapraszam do obserwacji.
Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz na: blackandwhiteblogspot@gmail.com