Przepis
Składniki:
- 4 jajka
- 20 dag płatków owsianych
- 1 szklanka cukru
- 15 dag posiekanych migdałów lub musli
- 15 dag borówek lub innych owoców
- 15 dag rodzynek
Przygotowanie:
1. Płatki owsiane uprażyć i ostudzić. Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie.
2. Białka oddzielić od żółtek. Z żółtek i połowy szklanki cukru utrzeć pulchny kogiel-mogiel.
3. Białka ubić na pianę, powoli dodawać resztę cukru.
4. Wszystkie składniki wymieszać razem z bakaliami i owocami.
5. Piekarnik rozgrzać do temp. 150 stopni.
6. Ciasteczka wykładać łyżką do blachy wyłożonej papierem pergaminowym i piec przez 40 minut.
Smacznego ;)
Jadłam takie ciasteczka jako przekąskę jak byłam na diecie i muszę przyznać bardzo fajna sprawa :)
OdpowiedzUsuńSuper smakują i są sycące :)
Pozdrawiam i zapraszam do siebie w wolnej chwili ;)
Sylwetta
Uwielbiam owsiane ciasteczka, a przepis na pewno wykorzystam! :)
OdpowiedzUsuńPtysiablog