wtorek, 30 czerwca 2015

Szparagi zapiekane ze szpinakiem - przepis








Przepis:



Składniki:

  • szparagi 500 g
  • szpinak mrożony lub świeży 500 g
  • ser żółty
  • śmietana 12% 1 łyżka 
  • czosnek ząbek
  • masło 1 łyżka 
  • cukier
  • sól 
  • pieprz



Przygotowanie:

1. Opłukać szparagi. Obciąć zdrewniałe końce. Wyczyścić skrobaczką.
2. Gotować szparagi w wodzie z cukrem i masłem. Przestać aż twardsze końce będą miękkie. 
3. Szpinak podsmażyć na maśle z czosnkiem. Dodać do niego pieprzu i soli. Po ostygnięciu dodać śmietany. 
4. Szparagi wyłożyć na żaroodporne naczynie. Położyć na nie szupinek ze śmietaną. Posypać startym serem. 
5. Piec w piekarniku około 12 minut.  




Smacznego ;) 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i zostawienie komentarzy.
Jeśli spodobał Ci się blog, to zapraszam do obserwacji.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz na: blackandwhiteblogspot@gmail.com